Саопштење

субота, 05.04.2008.

Покрајинска изборна комисија на седници одржаној 5. априла 2008. године, прогласила је Изборну листу број седам «Magyar koalíció – Pásztor István, Мађарска коалиција – Иштван Пастор», након што је претходно утврдила да ова Коалиција има положај коалиције политичких странака националних мањина. Ова листа ће носити ознаку број седам и на збирној листи за избор посланика у Скупштину Аутономне Покрајине Војводине.

Комисија је донела и решење о испуњењу услова подносиоца Изборне листе «Magyar koalíció – Pásztor István, Мађарска коалиција – Иштван Пастор» за одређивање члана и заменика члана у проширени састав Покрајинске изборне комисије.

Комисија је такође донела решење о именованању представника Коалиције Демократска странка Србије – Нова Србија, као подносиоца листе број шест, у проширени састав Покрајинске изборне комисије, и то Мироја Јовановића, адвоката из Новог Сада, за члана, и Војислава Јанковића, дипломираног правника из Новог Сада, за заменика члана.

На истој седници Комисија је допунила Став у вези са применом члана 27. став 1 Одлуке о избору посланика у Скупштину Аутономне Покрајине Војводине, а допуна се односи на став о коришћењу назива подносиоца изборне листе када је у питању коалиција политичких странака. Интегрални текст Става биће достављен изборним комисијама изборних јединица и објављен на сајту Покрајинске изборне комисије (www.pik.skupstinavojvodine.sr.gov.yu).

ПОКРАЈИНСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

Покрајинска изборна комисија

Седиште:
Зграда Скупштине Аутономне покрајине Војводине
Владике Платона 1
21101 Нови Сад

Тел/факс:
021/487-4143; 021/456-010
021/456-012; 021/487-4188

E-mail:
pik@skupstinavojvodine.gov.rs

Web:
www.pik.skupstinavojvodine.gov.rs