26.12.2012.

Седница Покрајинске изборне комисије

Покрајинска изборна комисија је на седници одржаној дана 26. децембра 2012. године у вези са спровођењем  допунских избора за избор посланика у Скупштини АП Војводине расписаних за 17. фебруара 2012. године,  закључила да упути дописе надлежним органима града, односно општине Изборних јединица Апатин, Зрењанин III и Србобран како би доставили предлоге за чланове Изборних комисија, које ће именовати Покрајинска изборна комисија. 

Покрајинска изборна комисија је, на истој седници, образовала радне групе за израду Роковника и образаца за спровођење допунских избора, расписаних за 17. фебруар 2013. године у Изборним јединицама Апатин, Зрењанин III и Србобран.

 

21.12.2012.

Расписани допунски избори

Председник Скупштине Аутономне Покрајине Војводине Иштван Пастор, расписао је допунске изборе за избор посланика у Скупштину Аутономне Покрајине Војводине, по већинском изборном систему, у:

  • изборној јединици 3 Апатин;
  • изборној јединици 17 Зрењанин III и 
  • изборној јединици 49 Србобран.

Избори ће се одржати 17. фебруара 2013. године.

Рокови за вршење изборних радњи почињу да теку 8. јануара 2013. године. 

Покрајинска изборна комисија

 


17.12.2012.

Седница Покрајинске изборне комисије

Покрајинска изборна комисија је на седници одржаној дана 17. децембра 2012. године образовала радне групе за нормативно – правне и материјално – финансијске послове.

Покрајинска изборна комисија је на седници одржаној дана 17. децембра 2012. године образовала радне групе за нормативно – правне и материјално – финансијске послове.


05.11.2012.

Седница Покрајинске изборне комисије

Неки текст за прву седницу Покрајинске изборне комисије.Неки текст за прву седницу Покрајинске изборне комисијеНеки текст за прву седницу Покрајинске изборне комисијеНеки текст за прву седницу Покрајинске изборне комисијеНеки текст за прву седницу Покрајинске изборне комисије дф асдфасдф асфдфасдф асдф а фдас 


17.10.2012.

Седница Покрајинске изборне комисије

Покрајинска изборна комисија је, на Првој седници одржаној 17. октобра 2012. године, доделила мандат Амижић Предрагу, са Изборне листе Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије (СПС), Партија уједињених пензионера (ПУПС), Јединствена Србија (ЈС), Социјалдемократска партија Србије (СДП Србије), након што је Скупштина АП Војводине, на седници одржаној 4. октобра 2012. године донела Одлуку о престанку мандата посланику Душану Бајатовићу, због поднете оставке.

Извештај о додели мандата Амижић Предрагу достављен је Скупштини АП Војводине, ради потврђивања мандата посланику.

 

21.06.2012.

Седница Покрајинске изборне комисије

Покрајинска изборна комисија је на седницама одржаним дана 20. јуна 2012. године донела Одлуку о додели мандата за посланика у Скупштину Аутономне Покрајине Војводине Зубац Пери, књижевнику из Новог Сада и Докмановић Тањи, економисти из Вршца, кандидатима са Изборне листе „Избор за бољу Војводину-Бојан Пајтић“, уместо Бојану Пајтићу, доктора правних наука из Новог Сада и Петровићу проф. др Драгославу, физичара из Новог Сада, који су Покрајинској изборној комисији доставила изјаву о неприхватању мандата. Поред тога, додељени су мандати и Лалић Наташи, дипломираном инж. заштите из Зрењанина и Паљов Адаму, инж. електротехнике из Арадца са Изборне листе Лига социјалдемократа Војводине - Ненад Чанак, уместо Чанак Ненаду, дипломираном економисти из Новог Сада и Костреш Бојану, дипломираном економисти из Ечке, који су такође доставили изјаве о неприхватању мандата.

Такође, Комисија је донела и Одлуку о изменама и допунама извештаја о укупним резултатима избора за посланике у Скупштину АП Војводине расписаних за 06. мај 2012. године, а којa се доставаља Скупштини АП Војводине, ради потврђивања мандата посланика.


08.06.2012.

Седница Покрајинске изборне комисије

Покрајинска изборна комисија је на седницама одржаним дана 08. јуна 2012. године усвојила Извештај о укупним резултатима избора за посланике у Скупштину Аутономне Покрајине Војводине, расписаних за 06. мај 2012. године. На основу Покрајинске скупштинске одлуке о избору посланика у Скупштину АП Војводине бира се 120 посланика, и то 60 посланика по пропорционалном и 60 посланика по већинском изборном систему. Комисија   Извештај доставља Скупштини АП Војводине, ради потврђивања мандата посланика.   

Такође, Комисија је донела Решење о престанку права на чланство у проширеном саставу Покрајинске изборне комисије, представницима предлагача кандидата за избор посланика у Скупштину АП Војводине по већинском изборном систему. Чланство у проширеном саставу Покрајинске изборне комисије престало је представницима предлагача: “Избор за бољу Војводину-Бојан Пајтић” и Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor.


08.06.2012.

Конференција за медије Покрајинске изборне комисије

Покрајинска изборна комисија одржала је данас у Скупштини Војводине конференцију за медије на којој су саопштени коначни резултати избора за посланике у Скупштину АП Војводине.

Председник комисије Дарко Рудић и чланови ПИК Јелена Злојутро и Маријан Петровић и секретар комисије Мила Радисављевић, представили су коначне резултате покрајинских избора за посланике, након што је на четири изборна места гласање по већинском систему било поновљено, и сви поднети приговори решени.

Покрајинска изборна комисија свој Извештај о коначним резултатима избора за посланике у Скупштини АПВ 2012. упутила је у даљу процедуру покрајинском парламенту, а досадашњи председник Шандор Егереши требало би да у року од три дана сазове конститутивну седницу, која мора бити одржана у наредних тридесет дана.

У Скупштини АП Војводине у новом сазиву листа За бољу Војводину - др Бојан Пајтић имаће 58 посланика, листа Покренимо Војводину - Томислав Николић 22 а Ивица Дачић СПС, ПУПС, ЈС и СДПС 13 покрајинских посланика. Лига социјалдемократа Војводине - Ненад Чанак има 10 посланичких мандата, СВМ - Иштван Пастор 7, СРС - Војвслав Шешељ 5, ДСС 4 а Војвођански Преокрет 1 посланика у новом сазиву покрајинске Скупштине.


06.06.2012.

Седница Покрајинске изборне комисије

Покрајинска изборна комисија је на седницама одржаним дана 05. јуна 2012. године донела Одлуку о додели мандата за посланика у Скупштину Аутономне Покрајине Војводине Гонђа Горану, менаџеру из Сремске Каменице, кандидату са изборне листе Ивица Дачић-Социјалистичка партија Србије (СПС), Партија уједињених пензионера (ПУПС), Јединствена Србија (ЈС), Социјалдемократска партија Србије (СДП Србије), уместо Јелене Стојановић, дипломираног економисте из Новог Сада, која је Покрајинској изборној комисији доставила изјаву о неприхватању мандата.

Такође, Комисија је донела Решење о престанку права на чланство у проширеном саставу Покрајинске изборне комисије, представницима предлагача кандидата за избор посланика у Скупштину АП Војводине по већинском изборном систему. Чланство у проширеном саставу Покрајинске изборне комисије престало је представницима предлагача: Лига социјалдемократа Војводине – Ненад Чанак, Српска напредна странка, Нова Србија, Покрет социјалиста, Покрет снага Србије – БК и Социјалистичка партија Србије (СПС), Партија уједињених пензионера (ПУПС), Јединствена Србија (ЈС), Социјалдемократска партија Србије (СДП Србије).

Преглед привремених резултата избора за посланике у Скупштину Аутономне Покрајине Војводине, по већинском изборном систему, након поновљеног гласања одржаног 27. маја 2012. и 3. јуна 2012. године


30.05.2012.

Седница Покрајинске изборне комисије

Покрајинска изборна комисија је, на седници одржаној 29. маја 2012. године, донела Решење о утврђивању броја гласачких листића за избор посланика у Скупштину АП Војводине по већинском изборном систему на поновљеном гласању, расписаном за 03. јун 2012. године,  у Изборној јединици 17 Зрењанин III,  у Изборној јединици 37 Опово,  у Изборној јединици 59 Чока и у Изборној јединици 60 Шид,  као и број резервних гласачких листића који се одређује у износу од 0,3% од утврђеног броја гласачких листића.

На данашњој седници, Комисија је донела и Решење о утврђивању броја контролних листова за избор посланика у Скупштину АП Војводине по већинском изборном систему на поновљеном гласању, расписаном за 3. јун 2012. године, за свако бирачко место утврђује се број од 1 контролног и 1 резервног листа.

Комисија је, на данашњој седници донела и Одлуку о накнади за рад бирачких одбора на поновљеном гласању за избор посланика у Скупштину АП Војводине по већинском изборном систему, 27. маја 2012. године и 3. јуна 2012. године.страна 1 од 7